Pengambilan Banyak Jawatan Kosong Kerajaan Perkhidmatan Awam Januari 2023. Gaji RM1,549.00-RM5,701.00

Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan, sukacita dimaklumkan bahawa pihak Kementerian Kesihatan Malaysia mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan.

Calon diwajibkan membuat permohonan berdasarkan maklumat yang disenaraikan. Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon jawatan-jawatan yang ditawarkan.

Permohonan Jawatan

  • Penolong Jurutera Gred JA29 (Mekanikal) RM1,549.00-RM5,701.00
  • Kekosongan + Simpanan: 10

SERTAI CHANNEL TELEGRAM: https://linktr.ee/jawatan_bantuan

Tarikh Tutup

4 Januari 2024 (Khamis)

Syarat Kelayakan

  • Mempunyai kelayakan akademik
  • Mempunyai pengelaman bekerja
  • Mempunyai pengalaman dalam bidang tertentu

Cara Memohon Jawatan

Bagi yang berminat, iklan rasmi kekosongan jawatan boleh didapati di sini (KLIK SINI)

Untuk calon yang berminat, permohonan boleh dilakukan dengan mendaftar dan menghantar permohonan ke pautan berikut: Mohon Jawatan (KLIK SINI).

Penafian

Laman sesawang ini bukanlah laman rasmi bagi sebarang jawatan atau permohonan bantuan yang dipaparkan. Kami hanya memaparkan maklumat untuk pengetahuan umum dan segala tindakan lanjut untuk memohon boleh dilakukan di link yang disediakan untuk ke laman sesawang asal.

Advertisement
Advertisement

Terdapat banyak pertanyaan daripada calon mengenai “tidak melepasi tapisan” walaupun hanya memohon jawatan yang memerlukan kelayakan SPM atau SVM sahaja.

SPA kenal pasti terdapat sebahagian besar calon yang memohon tidak jelas berkenaan syarat kelayakan minimum yang dinyatakan dalam iklan pengambilan SPA walaupun jawatan itu hanya mensyaratkan kelayakan di peringkat SPM/SVM sahaja.

Apakah maksud kelayakan minimum bagi SPM/SVM ini bagi membolehkan anda dilantik ke perkhidmatan awam? Rujuk poster hebahan ini sebagai panduan dan rujukan.

Semoga dapat membantu! Klik link ini untuk meilhat poster: https://imej.spa.gov.my/dev/pdf/hebahan/2022/2022-SPM-01032022.pdf

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *