Jawatan Kosong Pembantu Operasi Gred N11. Kelayakan Minima SRP/PMR/PT3

Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan, sukacita dimaklumkan bahawa pihak Perbadanan Muzium Negeri Kelantan mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan.

Calon diwajibkan membuat permohonan berdasarkan maklumat yang disenaraikan. Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon jawatan-jawatan yang ditawarkan.

Maklumat Jabatan

6.Pada tahun 1991, Pejabat Perbadanan Muzium Negeri Kelantan telah berpindah ke bangunan lama Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB), dimana bangunan Istana Jahar telah dijadikan Muzium Adat Istiadat Diraja Kelantan dan bangunan lama MPKB dijadikan Muzium Negeri.

Dalam memenuhi sektor pelancongan serta bagi mencerminkan kebudayaan Negeri Kelantan, Perbadanan Muzium ini telah Berjaya mewujudkan beberapa buah muzium / galeri khusus yang terletak dalam zon budaya.

Jawatan Yang Ditawarkan

Pembantu Operasi (Sambilan) Gred N11

 • Kekosongan: 3
 • Lokasi: Kota Bharu
 • Gaji: RM1,216.00 – RM2,983.00

Syarat Kelayakan

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur 18 tahun dan tidak lebih dari 54 tahun
 • Advertisement
  Advertisement
 • Kelayakan minima SRP/PMR/PT3
 • Kepujian dalam Bahasa Melayu

Cara Memohon Jawatan

 1. Permohonan hendaklah dibuat dengan Borang PMNK 1/2021 yang boleh diperolehi di Bahagian Pengurusan, Perbadanan Muzium Negeri Kelantan dengan harga RM2.00
 2. Borang permohonan hendaklah diisi dengan lengkap dan diserta gambar berukuran passport, salinan Sijil Kelahiran, Kad Pengenalan, Sijil-Sijil Persekolahan dan Kelulusan Akademik yang berkaitan dan telah disahkan daripada salinan asal.
 3. Permohonan yang lewat diterima serta tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan tidak akan dipertimbangkan dan calon yang berkelayakan sahaja yang akan dipanggil untuk temuduga.
 4. Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh tutup hendaklah menganggap permohonan tuan-puan tidak berjaya

Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dihantar kepada:

Pengarah, 
Perbadanan Muzium Negeri Kelantan,
Jalan Hospital, 15000 kota Bharu

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *